Bouwplan op ’t Loev mag er komen wat gemeente betreft

Foto: Altena TV
8 oktober 2019, 14:54
Verlopen

WOUDRICHEM - Gemeente Altena, provincie en kwaliteitscommissie Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn met elkaar in gesprek om de bouwplannen op het voormalige Fort terrein in Woudrichem toch doorgang te laten vinden en wensen niet te wachten op een uitspraak van de Raad van State.

De inwoners van de Woudrichemse vesting verenigden zich in de stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk en willen de ontwikkelaars terug naar de tekenkamer hebben. Ook de kwaliteitscommissie Nieuwe Hollandse Waterlinie mengde zich in de discussie. Een belangrijke speler in het proces, het is afwachten wat zij eventueel als nieuwe uitgangspunten gaan formuleren. Ook deze commissie is tegen de bouwplannen in de huidige vorm zeker ook omdat de Waterlinie op de nominatie staat om werelderfgoed te worden.

De stichting ROHM is niet op de hoogte van deze gesprekken, zo laat voorzitter Korthout weten. Het ingediende bezwaar bij de Raad van State trekken zij niet zomaar terug. Ook is de stichting verbaasd over de gang van zaken, waarom worden ze als een van de bezwaarmakers niet betrokken bij de gesprekken die plaats vinden. Wethouder van der Ven is duidelijk: “Probleem oplossen, de troep moet opgeruimd worden en we hebben een woningbouw opgave.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl