Het verleden van Woudrichem is opgetekend in een nieuw boek

Foto: Altena TV
23 oktober 2019, 16:06
Verlopen

WOUDRICHEM - In het boek 'Het verleden van Woudrichem' wordt beschreven dat de stad in het verleden, voordat het in de zestiende eeuw zijn huidige vorm kreeg, beduidend groter was. Om praktische redenen werd de stad kleiner.

Woudrichem is de zuidelijkste vestingstad van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en had een belangrijke militaire functie. Zelfs in de Koude Oorlog speelde de stad nog een rol. Veel herinnert nog aan die militaire functie, zoals valt te lezen en te zien in het boekje. In de uitgave wordt ruime aandacht besteed aan het ontstaan en de ontwikkelingen van de vesting, waardoor een helder beeld ontstaat van wat Woudrichem tegenwoordig is. Een prachtig beschermd stadsgezicht met veel monumenten en een rijke visserijhistorie. Een stad ook, die zijn authentieke karakter heeft behouden.

Het boekje is rijk geïllustreerd met actueel en historisch beeldmateriaal en is verkrijgbaar bij diverse verkooppunten. De moeite waard om te lezen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl