De Markt niet opengesteld als parkeerplaats op zaterdag

Foto: Archief
1 november 2019, 05:53
Verlopen

WIJK EN AALBURG - De Markt in Wijk en Aalburg wordt niet opengesteld als parkeerplaats op drukke zaterdagen. Op drukke feestdagen wordt het plein wel een parkeerplaats.

Zaterdagen zijn druk in Wijk en Aalburg, maar niet druk genoeg om de Markt structureel open te stellen voor auto’s. Dat concludeert het college van Altena nadat de proef op de som is genomen op zaterdagen. De vakken zijn namelijk nooit meer dan negentig procent gevuld, en die negentig procent is de grens die wordt aangehouden: pas bij dat percentage ervaren automobilisten een parkeerplaats als ‘te vol’.

Winkeliers kunnen zelf nog helpen door niet in de drukbezette gebieden te gaan staan, maar hun auto buiten het drukke centrumgebied neer te zetten. Verder mogen ze zelf suggesties doen voor de tien dagen in het jaar dat het marktplein wel als parkeerplek mag worden gebruikt. Aan de hand van die gegevens worden de dagen vastgesteld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl