College geen andere bedoelingen met brief naar volkstuinhuurders

Foto: Archief
3 november 2019, 09:41
Verlopen

RIJSWIJK - De brief van burgemeester en wethouders aan de huurders van de volkstuinen in Rijswijk had geen andere bedoeling dan te inventariseren of ze eventueel plaats willen maken voor een pluktuin. Afhankelijk van de reacties zou over een vervolg nagedacht worden, zo stelt het college.

De gemeente Altena, dat eigenaar is van de volkstuinen, wil onderzoeken of op de locatie aan de Rijswijkse Wiel een pluktuin kan komen. Zo’n ‘voedselbos’ is een wens van Brabants Landschap, dat bij de aanleg van het nieuwe sportpark voor voetbalvereniging GRC ’14 natuur heeft ingeleverd. De voormalige gemeente Woudrichem was al voornemens om die natuur te compenseren en vorig jaar heeft Brabants Landschap in afstemming met natuurvereniging Altenatuur laten weten dat het die natuurcompensatie wil realiseren op de volkstuinpercelen aan de Rijswijkse Wiel.

De fractie van Progressief Altena had eerder vragen gesteld over de plannen. Raadslid Anne-Wil Maris constateerde dat de volkstuinhuurders geschrokken waren van de brief van de gemeente en niet van plan om te verkassen. Het college geeft aan inmiddels in gesprek te zijn met de huurders.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl