Kleurrijke vogelshow in Almkerk ook voor de jonge generatie

Foto: Altena TV
11 november 2019, 20:48
Verlopen

ALMKERK - In sport- en zalencentrum Het Verlaat in Almkerk kon men vrijdag 8 november en zaterdag 9 november genieten van een kleurrijke vogelshow.

Er waren 438 vogels te bewonderen zoals kromsnavels, tropen en kanarie vogels. Erkende keurmeesters verrichtten de keuring. De organisatie van deze jaarlijkse vogelshow was zoals gewoonlijk in handen van de Almkerkse vogelvereniging de Rietzanger. “Wij organiseren deze show om onze eigen gekweekte vogels tentoon te stellen”, aldus Gerrit Kant, de voorzitter van de vogelvereniging. De vereniging heeft 78 leden en bestond in 2018 40 jaar. Kant vertelt dat er in de regio veel verenigingen door vergrijzing omvallen. De jeugdafdeling in Almkerk moet dat tegengaan. Stijn de Bok is een van de jeugdleden die in de prijzen viel met zijn vogels. Van de jeugd had hij de mooiste vogel van de show. Hij nam de wisselbeker mee naar huis.

Bij de volwassenen won Bram van Eersel. Hij heeft een speciaal soort vogels en rijdt het hele land af om goede vogels te ruilen of te kopen. “Aan de top komen is moeilijk, maar aan de top blijven is nog veel moeilijker”, aldus winnaar Van Eersel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl