In gesprek met burgemeester Lichtenberg: ‘De droom van Altena’

Foto: Altena TV
17 december 2019, 12:21
Verlopen

ALTENA - In een uitgebreid interview sprak Altena TV met burgemeester Lichtenberg. Een functie die de oud-bestuurder van MidZuid, het sociaal werkbedrijf, op pad zijn kwam.

Lichtenberg was directeur van Mid-Zuid, lokaal actief als gemeenteraadslid en landelijk betrokken bij Cedris, brancheorganisatie voor sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie. Toen de profielschets hem onder ogen kwam en hij aan deze aan zijn vrouw liet lezen leek het een mooie uitdaging om aan te gaan. Kenmerkend voor Altena is dat het beste van Holland en Brabant samen komen, dat maakt het gebied in alle opzichten ook zo mooi.

Zijn eerste week als burgemeester heeft hij mogen ervaren als een ‘warm bad’. Al snel werd na zijn voordacht dan ook definitief besloten om te verhuizen en in Sleeuwijk te gaan wonen met zijn gezin. Lichtenberg komt uit een ondernemende familie die ook altijd sociaal betrokken was. In Altena speelt het geloof een belangrijke rol, Lichtenberg is rooms-katholiek en haalt ook zelf inspiratie uit zijn geloof. Hij voelt zich zeker ook verbonden met het christelijke geloof en met alle mensen die op een andere wijze inspiratie in het geloof vinden.

Mooi om te beleven was het onthaal in het Brabantse Land met de presentatie van de 21 kernen. Lichtenberg: “Het was mooi om te zien dat de mensen trots zijn op hun kern maar zich ook onderdeel van Altena voelen. Het is belangrijk om deze en de gemeenschap te blijven koesteren en te beseffen dat er een gemeente Altena en die ook verbonden te krijgen. Initiatieven vanuit de gemeente en de burgers zelf zijn van belang om de politiek dichter bij de burger te krijgen.”

Aansluiting krijgen bij de kernen en een zichtbare burgemeester zijn is een van de wensen van Lichtenberg. Door bijvoorbeeld evenementen te bezoeken maar op andere manieren in contact te komen met de mensen. Volleybal is een hobby van Lichtenberg waarin de plaats als spelverdeler heeft. “Alleen met een goed samenspel met iedereen vanuit zijn eigen rol, verantwoordelijkheid of talent kom je tot een goed resultaat”, is de manier waarop hij het ambt zou willen invullen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl