Altena Klimaattafels van start

Foto: Archief
7 januari 2020, 16:10
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena gaat samen met inwoners, ondernemers en organisaties om tafel om afspraken te maken over vermindering van CO2-uitstoot en duurzame energie.

Altena wil in 2046 CO2-neutraal zijn. Dat doel stelde de gemeenteraad in 2019 vast. In de Uitvoeringsagenda komt te staan wat er nodig is om daar te komen en wie wat gaat doen om dat doel te bereiken. De komende maanden organiseert de gemeente hiervoor een aantal Klimaattafels. De tafels sluiten aan bij bestaande initiatieven en kunnen leiden tot nieuwe samenwerkingen en ideeën. “We willen met elkaar concrete stappen maken: wie doet wat wanneer, en wat levert dat op voor de doelstelling: CO2-neutraal.”

Maandagavond 20 januari is de aftrap van de Klimaattafels. Wethouder duurzaamheid Roland van Vugt: “Met nieuwe energie en inspiratie het nieuwe jaar in. Dat wens ik iedereen toe. Daarom gaan we graag met in gesprek over de vraag hoe we samen kunnen werken aan een duurzaam Altena. En het mooiste is als we dat gewoon op onze eigen manier doen; concreet, creatief en met compassie. Met de kennis en kunde van inwoners en ondernemers maken we Altena minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, meer biodivers, schoner en gezonder. Zodat we Altena netjes kunnen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.”

Verschillende partijen in Altena worden uitgenodigd voor de Klimaattafels, maar iedereen die al deelneemt aan een verduurzamingsproject, rondloopt met een goed idee of wil bijdragen aan een duurzaam Altena, is van harte welkom. De avond kan ook online gevolgd worden. Meer lezen over de tafels of aanmelden voor de startbijeenkomst kan via www.gemeentealtena.nl/klimaattafels. Aanmelden kan tot 13 januari.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl