Marith van CBS De Zaaier uit Andel wint voorleeswedstrijd

Foto: Bibliotheek Cultuurpunt Altena
20 januari 2020, 12:09
Verlopen

ALTENA/ANDEL - Woensdagavond 15 januari namen 9 deelnemers, van even zoveel basisscholen, het tegen elkaar op tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd. Marith de Fijter uit Andel won deze wedstrijd. Zij vertegenwoordigt gemeente Altena tijdens de regionale finales op 7 maart.

Marith las voor uit ‘Juf Braaksel’ van Carry Slee. Een boek dat haar aansprak en dat konden de aanwezigen ook merken tijdens haar voordracht. De jury benoemde de juiste intonatie en het goede tempo van Marith. “Het maakte dat je meegezogen werd in het verhaal”, aldus de jury. De jury werd gevormd door Nolda Egberts (het Woerkums Literair Café), Janice Bakker (docente op het Altena College) en Mirjam Wolters (taal- en mediacoach de Bibliotheek CultuurPuntAltena).

Schrijfster Lizzy van Pelt verzorgde de presentatie van die avond. Met haar geruststellende woorden liet ze de leerlingen plaatsnemen achter de leestafel om vervolgens aan het avontuur te beginnen. Dit jaar werd er ook een vlog gemaakt van deze avond. In het kader van haar maatschappelijke stage vervulde Alexandra van Drooge deze opdracht. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en heeft als doel het leesplezier van leerlingen in groep 7 en 8 te bevorderen. De wedstrijd in gemeente Altena komt tot stand door samenwerking van het Woerkums Literair Café en de Bibliotheek CultuurPuntAltena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl