Eenzaamheid komt vaker voor dan men denkt

Foto: Vincent Honings
22 januari 2020, 23:46
Verlopen

ALMKERK - Op maandag 20 januari organiseerde de gezamenlijke diaconieën van de kerken in Almkerk een thema-avond over eenzaamheid.

Een avond welke druk werd bezocht door zowel mensen die zich eenzaam voelen als mensen die zich inzetten om hier iets aan te doen. Spreker en coach Ron de Rover: “Eenzaamheid is je niet verbonden voelen en komt vaker voor dan je wellicht verwacht.” Ook Bettina Kraaieveld sprak deze avond namens Trema Welzijn.

Paula Jorritsma, wethouder van de gemeente Altena, was ook aanwezig en liet weten eerder een convenant te hebben ondertekend op initiatief van het ministerie. “Eenzaamheid gaat vaak over ouderen maar komt ook bij jongeren voor.” Het doel van de avond was het doorbreken van een trend waarbij eenzaamheid onder de aandacht mag zijn. Als u dit gevoel ook ervaart en hulp wenst kunt u contact opnemen met de diaconie via e-mail op rianne.diaconie@gmail.com of met Trema Welzijn op B.kraaieveld@trema.org.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl