Altenatuur en Golfbaan Almkreek werken samen

Foto: Altenatuur
26 januari 2020, 12:27
Verlopen

GIESSEN/ALMKERK - Op woensdagavond 5 februari organiseren Golfpark Almkreek en Natuurbeschermingsvereniging Altenatuur gezamenlijk een voorlichtingsavond over de uitbreiding van de onderlinge samenwerking. De inloop met koffie in de Altena Lounge op Almkreek is vanaf 19.30 uur, de presentatie start om 20.00 uur.

Golf en natuur zijn nauw met elkaar verbonden. Voor veel mensen is golf daarom een aantrekkelijke sport waarbij je het hele jaar van de natuur kunt genieten. Tijdens de informatieavond zal een informatiebord onthuld worden, waarop te zien is dat natuurbeheer en het duurzaam onderhouden van de fairways hoog in het vaandel staat. Daarnaast is Almkreek begonnen met de verkoop van vogelhuisjes, die op 5 februari op de baan zullen worden opgehangen.

Golfpark Almkreek wordt met zorg beplant en onderhouden, zodat vogels en insecten er volop gebruik van kunnen maken. Om de biodiversiteit van deze natuurparel uit te breiden hebben Altenatuur en Almkreek de handen inéén geslagen. In mei vorig jaar werd bij het ochtendgloren een Nationale Birdwatchingday gehouden die met het waarnemen van meer dan 40 vogelsoorten zeer geslaagd was. Op 16 mei vindt er traditioneel getrouw weer een telling plaats.

De inloop met koffie in de Altena Lounge op Almkreek is vanaf 19.30 uur, de presentatie start om 20.00 uur. De toegang is gratis, leden en niet-leden zijn welkom.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl