Start bouw faunatoren in Dussen

Foto: Altena TV
28 januari 2020, 13:01
Verlopen

DUSSEN - In Dussen is maandag 27 januari de eerste schoefpaal geboord voor een faunatoren. Dit onder toeziend oog van wethouder Roland van Vugt, natuurbeschermingsvereniging Altenatuur en Natuurinclusief Altena.

De faunatoren komt op de waterbergingslocatie aan de Molenkade. Het moet een thuis worden voor huiszwaluwen, vleermuizen en insecten. De toren wordt 6 meter hoog en het ontwerp wordt afgeleid van het nabijgelegen kasteel. De kap op de toren wordt 8 hoekig zoals die van de toren van Kasteel Dussen.

Eind maart moet de faunatoren af zijn en vindt de officiële opening en onthulling plaats.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl