Bouwplan ‘Op ’t Loev’ kan van start

Foto: Archief
21 februari 2020, 14:16
Verlopen

WOUDRICHEM - De gemeente Altena verzoekt Provinciale Staten het bezwaarschrift omtrent de bouwplannen Op 't Loev in Woudrichem in te trekken. Daarmee kan de bouw wat de gemeente Altena betreft van start gaan.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft beroep ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Hoge Maasdijk 2018. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van ongeveer 100 nieuwbouwwoningen. Met de brief wordt Gedeputeerde Staten geïnformeerd dat wat de gemeente Altena betreft geen redenen meer zijn het beroepschrift te handhaven. Nader onderzoek en onderbouwing tonen dat aan.

De gemeente Altena staat voor een enorme opgave qua woningbouw. Wethouder van der Ven liet in oktober 2019 al weten aan Altena TV het probleem op te willen lossen. Wethouder Jorritsma stemt in met het voorstel, maar deelt de argumentatie over cultuurhistorie niet. De Stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk laat weten: “We wachten de reactie van de Provincie af en blijven ons bezwaar handhaven bij de Raad van State.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl