Extra maatregelen op basisschool Nieuwendijk

Foto: Redactie
2 maart 2020, 15:00
Verlopen

NIEUWENDIJK - In verband met het coronavirus heeft basisschool De Regenboog in Nieuwendijk extra maatregelen genomen.

Nadat bekend werd dat er een geval van besmetting bekend was in Nieuwendijk heeft de school de ouders per e-mail geïnformeerd. Het verzoek aan de ouders luidde: ‘vertrouwt u het niet, houd uw kind dan thuis en bezoek eerst de huisarts’. Het was voor schooldirecteur Arnold van Ooijen een lastige afweging: “Een brief sturen zorgt wellicht voor paniek, maar er moet ook reëel gekeken worden naar de situatie.”

4 van de 240 leerlingen zijn uiteindelijk thuis gebleven. Bij enkele van de kinderen was sprake van een antibiotica kuur die niet was aangeslagen. Dat gaf in overleg met de ouders mede aanleiding om de kinderen thuis te houden. “Als school kunnen we niet de kop in het zand steken. We moeten realistisch zijn en blijven de rust bewaren”, aldus Van Ooijen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl