Buurtbussen in Altena rijden niet meer wegens coronavirus

Foto: Archief
14 maart 2020, 12:57
Verlopen

REGIO - Alle buurtbuslijnen in de gemeente Altena komen voor onbepaalde tijd te vervallen. Zo hebben de verenigingen van buurtbussen gezamenlijk besloten.

Het gaat om de lijnen: 221, 223, 227, 228, 229, 233 en 234. Dit zijn de lijnen die worden gereden door vrijwilligers van de buurtbusverenigingen van Hank, Giessen, Sleeuwijk-Uppel, Dussen en Babyloniënbroek. Ook verengingen buiten Altena, die aansluiten op de routes, laten hun lijnen vervallen. Het gaat dan om de vereniging uit Sprang-Capelle, buurtbusvereniging D’n Elshout, Dongemond en Gansoyen. Diverse verenigingen hebben dat besluit in overleg vrijdag genomen.

De dienstregeling op de website van vervoerder Arriva is inmiddels ook aangepast. Een van de verenigingen laat weten: “Hoe vervelend wij dat ook vinden, ook wij vinden dat we moeten stoppen. Mede ook gelet op de adviezen vanuit het Rijk waarbij ouderen nadrukkelijk geadviseerd wordt het OV te mijden. Ook onze vrijwilligers behoren voor het overgrote deel tot de risicogroepen en dan is het niet langer verantwoord om nog een dienst van vier uren in de buurtbus te verzorgen.” De maatregelen gelden voor onbepaalde tijd, hierbij wordt het advies vanuit de overheid in de gaten gehouden. Daarnaast neemt Arriva ook maatregelen in de algemene bussen. Zo hebben zij het verzoek gedaan achteraan in te stappen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl