Negende besmetting met coronavirus in Altena

Foto: RIVM
14 maart 2020, 19:04
Verlopen

ALTENA - Op basis van de meest recente cijfers is er een negende besmetting met COVID-19, het coronavirus, bekend in de gemeente Altena. Omwille van de privacy worden er geen woonplaatsen bekend gemaakt.

Sinds vrijdag zijn 155 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 959. In totaal zijn er nu 12 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn 136 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Zaterdag zijn minder nieuwe positieve testen gemeld dan vrijdag. Een verklaring is dat het testbeleid is aangepast. Vanaf 12 maart worden mensen met milde klachten niet meer getest omdat er een landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten. Daarnaast wordt er meer getest onder risicogroepen. Ook heeft de overheid op 12 maart mensen opgeroepen om sociale contacten te verminderen. Het is nog te vroeg om het effect van deze maatregel te zien.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl