Eerste zorgheld op weg met zorgheldenauto

Foto: Redactie
18 april 2020, 08:45
Verlopen

GIESSEN - Vorige week deed autobedrijfeigenaar Wil Scherff een oproep aan mensen in de zorg die niet beschikken over eigen vervoer. Via de actie zorgheldenauto kunnen mensen die werkzaam zijn in de zorg en geen vervoer hebben, gratis gebruik maken van een auto.

Een week na de oproep overhandigde Scherff de eerste autosleutel aan Fleur uit Giessen. Fleur werkt in de zorg bij verpleeghuis Altenahove in Almkerk, maar ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Vooral met de uiteenlopende werktijden was het lastig om zonder vervoer op het werkt te komen. “Zoals van de week de nachtdiensten, dan is het lastig om er te komen”, vertelt Fleur. “Je denkt altijd na, kan ik deze dienst wel werken en kan ik daar wel komen op die tijd en nu kan ik altijd ja zeggen.”

Via een centrale website kun je een auto aanvragen. Je moet in het bezit zijn van een BIG-nummer, rijbewijs en je mag zelf geen auto op je naam hebben staan. De autobedrijven kunnen zich via dezelfde site aanmelden om mee te doen aan de actie. “Aanmelden kan nog steeds”, zegt Scherff. “Hiervoor kan men terecht op de website van brabantsezorghelden.nl.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl