HartenBrigade in actie voor Because we Carry

Foto: HartenBrigade
1 mei 2020, 20:35
Verlopen

GIESSEN - Vanuit een groot hart voor mooie initiatieven met en voor elkaar dacht de HartenBrigade dit keer over de grens met als resultaat 100 rugzakjes met educatief en creatief speelgoed voor gevluchte kinderen in Lesbos (Griekenland).

Deze kinderen, ruim 8.000, zitten door het coronavirus opgesloten in kleine tentjes op het Griekse vluchtelingenkamp Moria en verdienen alle steun. Binnen 12 dagen kreeg de HartenBrigade het voor elkaar na een oproep op social media om op 1 mei 100 gevulde rugzakjes aan te bieden bij het inzamelpunt in Oosterhout.

Ook dit keer ontstonden er al snel mooie samenwerkingen met onder andere basisschool de Morgenster en de vrije Evangelische Gemeente de Burcht. Ook de dames van de Creagroep sloegen aan het haken en zorgde voor even zoveel harten. Dankzij de financiële giften kochten Nicolette van Andel en haar dochter Chiara zoveel mogelijk cadeautjes voor de kinderen en wisten ze ook nieuwe tasjes aan te schaffen.

Samen met vele vrijwilligers en stagiair Bart werden in rap tempo de tasjes definitief klaar gemaakt om deze aan te kunnen bieden bij het inzamelpunt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl