Geluidsoverlast loopt uit op arrestatie met verzet

Foto: Politie.nl
3 mei 2020, 10:32
Verlopen

HANK - Een 36-jarige vrouw heeft zich zaterdagmorgen flink misdragen. Ze veroorzaakte in haar woning flinke geluidsoverlast en sloeg een agent die daar eind aan wilde maken op het hoofd. Ook hoestte en proestte expres in de nabijheid van de dienders daarbij roepend dat zij nu ook corona hadden.

De politie kreeg zaterdagmorgen om 06.30 uur een melding van geluidsoverlast vanuit een woning in Hank. Het gaat om een bekend adres waar de politie vaker daarvoor komt. Een agent belde de bewoonster op om haar te vertellen dat de buurt last had van haar harde muziek en vroeg haar de apparatuur zachter te zetten. De vrouw zei daarop door de telefoon dat dit niet ging gebeuren. Hierop zijn de agenten ter plaatse gegaan. Zij hoorden inderdaad harde muziek uit de woonkamer komen.

Ze besloten na overleg met een leidinggevende om met een machtiging de woning te betreden om de geluidsapparatuur in beslag te nemen. De bewoonster was het daar niet mee eens en begon te duwen en te trekken. Ook sloeg ze een van de agenten twee keer op het hoofd. De vrouw werd vervolgens aangehouden met verzet waarna ze nabij de politiemensen hoestend en proestend riep dat ze corona had en dat zij dat nu ook hadden. Ze voegde daar nog aan toe dat ze maar mondkapjes op hadden moeten zetten. Ze is uiteindelijk met een zogenaamd spuugmasker afgevoerd naar het politiebureau. Er is van haar bloed afgenomen om te testen op corona. De agenten hebben aangifte gedaan van (poging) zware mishandeling.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl