’t verdriet van Altena in Woerkum

Foto: Ad Baks
12 mei 2020, 18:26
Verlopen

WOUDRICHEM - Wie kent niet de verhalen van de molen, de leugenbank en de stoere vissers van het Vestingstadje van weleer? Woerkum huilt en ook heel hard.

Fier steekt de toren boven het stadje uit en komt ook Woudrichem tot stilstand. De bruisende kern van Altena met haar evenementen, mooie verhalen en vergeten anekdotes. En waar is de Woerekumse Avond, een idee van ‘Het genootschap der Woerekumse toal’ met als initiatiefnemers Jan van Straten en neef Jan de Joode, oftewel de Jaja’s gebleven?

Muziek lijkt Woerkum levendig te houden, geschreven door Ad Baks en ondersteund door Gabriël Gort en Izak Boom, komt het oude Woerkum weer tot leven. De muzikanten passen zich aan en brengen binnenkort nog meer liedjes uit. Ooit bedacht voor de ‘Woerekumse Aovond’ van weleer.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl