Terrassen en restaurants weer open op 1,5 meter

Foto: Redactie
16 mei 2020, 08:33
Verlopen

WERKENDAM - Naar verwachting opent de horeca weer op 1 juni de deuren. Voor de horecaondernemers is het nu dus tijd voor de voorbereidingen. Deze week werd er in Werkendam bij Fort Altena flink gewerkt om alles ‘coronaproof’ te maken.

Voor veel horecagelegenheden is er minder plaats voor gasten, met de huidige regeling mogen er maar 30 personen binnen inclusief personeel en moet men 1,5 meter afstand houden. Voor terrassen geldt ook dat zitplaatsen 1,5 meter uit elkaar moeten zijn, maar er is geen maximumaantal bezoekers. Voor horecaondernemer Brian Schoonderbeek is het dubbel: “Op het terras hebben we veel mogelijkheden, het is een terrein van 8 hectare. Maar bij slecht weer is er binnen maar plaats voor 28 gasten, wat er in een normale situatie 62 kunnen zijn. Verder worden er ook andere maatregelen getroffen zoals: drankjes afhalen aan de bar, plexiglas voor de bar en vaste looproutes. Hopelijk gaat die deur steeds verder open en mag er steeds meer”, aldus Schoonderbeek. Ook geldt er voor binnen een reserveringsplicht volgens de richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland.

Vanaf 1 juli versoepelen de regels mogelijk nog meer. Zo kunnen er dan ook weer samenkomsten tot max. 100 personen plaatsvinden. Ook dan geldt dat de 1,5 meter afstand gewaarborgd moet blijven, maar het biedt wel wat meer mogelijkheden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl