Visserijmuseum heeft zich klaargemaakt voor opening

Foto: Visserijmuseum Woudrichem
30 mei 2020, 12:45
Verlopen

WOUDRICHEM - Veel musea gaan vanaf 1 juni weer open. Het Visserijmuseum in de vesting van Woudrichem gaat een dag later open, namelijk 2 juni. Alle maatregelen omtrent het virus zijn inmiddels genomen.

Een grote groep vrijwilligers en bestuursleden hebben de afgelopen week de handen uit de mouwen gestoken. Heel het museum is schoongemaakt. Ook zijn er schermen, strepen en pijlen geplaatst. Zo is er nu een duidelijke looproute door het museum en wordt men gewezen op de 1,5 meter afstand houden. Voor een grote toestroom bezoekers is bestuurslid Paul Martens niet bang: “Wij zijn altijd al heel blij als er überhaupt veel mensen komen en de 30 bezoekers halen wij zelden op een dag.” Reserveren is daarom niet nodig en het museumbezoek gebeurt volledig contactloos, zo kan de entree gepind worden.

De collectie is zeer compleet: “In dit visserijmuseum hebben wij de complete collectie van de riviervisserij”, vertelt Jos Kant, suppoost in het museum. Een collectie die menig vestingstadbewoner van Woudrichem zelf nog nooit gezien heeft. “Ons is ter oren gekomen dat heel veel vestingbewoners, onze buren, zelden of nooit in het museum geweest zijn”, zegt Frans Heijlaerts. Daarom heeft het Visserijmuseum een actie gestart en zijn er vrijkaarten uitgedeeld in de vesting met een datum er op. Op die dag mogen de mensen gratis het museum bezoeken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl