Bewoners zijn overlast van arbeidsmigranten meer dan zat

Foto: Redactie
4 juni 2020, 20:15
Verlopen

HANK - Bewoners van de Kievitstraat in Hank eisen van de gemeente Altena dat er ingegrepen gaat worden op de al jaren durende overlast door arbeidsmigranten in de buurt. Voor de buurt is de maat nu echt vol.

De bewoners ervaren veel overlast de afgelopen 2 jaar. “We hebben de afgelopen tijd al zes officiële klachten ingediend, maar er is weinig mee gebeurd”, aldus buurtbewoner mevrouw Hartman. Ook hebben de buurtbewoners sterk de indruk dat de gemeente Altena meer op de hand is van de arbeidsmigranten en het uitzendbureau waar ze voor werken. Mevrouw vervolgt: “Ik kreeg te horen dat ik generaliserende opmerkingen maakte en discriminerend was, ik heb het over feiten, dat is nu eenmaal zo.”

Er is veel overlast door rommel, geluidsoverlast, overmatig drank- en drugsgebruik, ruzie onderling en met buurtbewoners. In het huis waar de arbeidsmigranten wonen is het vaak erg onrustig. De buurtbewoners zijn in 2018 al een handtekeningenactie gestart om de overlast onder de aandacht van het gemeentebestuur te krijgen. Het verloop onder de bewoners is groot, een band opbouwen lukt derhalve ook niet.

De gemeente Altena heeft een nieuw beleidsplan in de maak omtrent de huisvesting van de arbeidsmigranten. Gedragen door een breed platform bestaande uit inwoners, ondernemers, maatschappelijk partijen, huisvestingbureau’s en de arbeidsmigranten zelf. “Het nieuwe plan ‘repareert’ echter niet de huidige overlastsituatie in Hank. Met andere woorden: Die kun je niet zomaar wegsturen. Ze wonen er al jaren en hebben daardoor verworven rechten gekregen”, aldus wethouder Matthijs van Oosten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl