HartenBrigade opent de deuren weer

Foto: HartenBrigade
9 juni 2020, 14:22
Verlopen

GIESSEN - Vanaf dinsdag 16 juni start het team van de HartenBrigade in Giessen weer met enkele activiteiten. Om 12.00 uur bent u weer van harte welkom voor de wekelijkse SoepPraat.

Even samen komen voor een heerlijke kom soep en het misschien lang gemiste warme gesprek gaat weer mogelijk zijn. Deze activiteit vond in eerste instantie iedere donderdag plaats maar gaat nu, door de coronamaatregelen, over 2 dagen verdeeld worden. Nicolette van Andel vertelt: “We kiezen bewust voor de spreiding over twee dagen en een maximum aantal van 20 personen. Hiermee geven we iedereen de mogelijkheid om weer aan te schuiven en creëren zelfs extra plaats voor andere mensen.”

Ook de maandelijkse activiteit ‘Pan met Passie’ zal weer starten vanaf zaterdag 20 juni. Deze warme en sfeervolle momenten worden ook altijd druk bezocht en zullen nu worden gesplitst in twee tijdvakken. Ook met maximaal 20 personen en het idee om aan alle vaste en nieuwe bezoekers de mogelijkheid te bieden om weer aan te schuiven. Pan met Passie zal plaatsvinden tussen 15.30 uur en 17.30 uur. De volgende groep is welkom vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur. Iedere derde zaterdag van de maand zal de HartenJager de deuren weer openen. Ook de meiden van het CreaCafé van Harte(n) gaan weer aan de slag en vinden het erg leuk om nieuwe gasten te ontvangen. Deze activiteit vindt iedere donderdag plaats van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Voor beide activiteiten geldt dat vooraf aanmelden noodzakelijk is. Dit kan telefonisch op 0183-74 52 68 of 06-38 69 48 00, mailen mag ook op info@dehartenbrigade.nl. De huidige soepactie waarbij mensen de soep thuis ontvangen loopt nog door. Direct nadat de maatregelen om zoveel mogelijk thuis te blijven van kracht werden heeft de HartenBrigade zich zoveel mogelijk gericht op een positieve benadering van de situatie. Inmiddels zijn er ruim 1000 mensen blij gemaakt met en ontroerd door de heerlijke soep. Altijd voorzien van een handgeschreven kaartje en vaak ook een extra attentie. Met een team van ongeveer 60 vrijwilligers is meer dan 3000 liter soep gekookt en rondgebracht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl