Nieuwbouw De Regenboog 5 ton duurder

Foto: Pixabay
21 juni 2020, 14:09
Verlopen

NIEUWENDIJK - De bouw van basisschool De Regenboog in Nieuwendijk wordt ruim 500.000 euro duurder dan eerder geraamd.

Dat komt doordat de gemeenteraad van Altena in de uitgangspunten voor een nieuw integraal huisvestingsplan vorig jaar heeft bepaald dat nieuwe schoolgebouwen energieneutraal moeten worden. Een andere aanleiding is dat de bouwkosten de afgelopen twee jaar hard zijn gestegen. Ook de tijdelijke huisvesting van de leerlingen in units in de directe omgeving van de school valt bij nader inzien hoger uit dan begroot. Het college vraagt de gemeenteraad nu om het extra krediet ter beschikking te stellen. De nieuwbouwkosten bedragen in totaal 5,2 miljoen euro.

Als de Raad met het extra krediet instemt, zullen de leerlingen na de zomervakantie hun intrek nemen in de tijdelijke huisvesting. Vervolgens wordt gestart met de sloop van het oude gebouw. De oplevering van de nieuwe school en het groene schoolplein staat gepland voor het najaar van 2021.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl