Meerderheid raad geen bezwaar tegen zonnepark

Foto: Archief
25 juni 2020, 18:27
Verlopen

NIEUWENDIJK - Dinsdagavond bleek dat een meerderheid van de gemeenteraad van Altena de plannen voor de bouw van een zonnepark aan de A27 bij Nieuwendijk steunt. ChristenUnie, VVD en Burgerstem Altena hebben zo hun twijfels bij de plannen voor het zonnepark.

De voorstanders gaven een zogenaamde ‘verklaring van geen bedenkingen’, waardoor het vergunningsproces nu verder kan. Omwonenden van het perceel aan de Rijksweg/Bredesteeg en de A27 hebben aangegeven om uiteenlopende redenen niet eens te zijn met het zonnepark. De verwachting is dat er dus bezwaren gaan komen op de te verlenen vergunning.

Vorig week riep een ruime meerderheid in de Provinciale Staten het provinciebestuur op om per direct te stoppen met gebruik van goede agrarische grond als zonneparken terwijl daken van bedrijven nog niet gebruikt worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl