Nieuwe aannemers druk bezig met bestrijding van onkruid

Foto: Gemeente Altena
1 augustus 2020, 10:14
Verlopen

ALTENA - Ook in de maand augustus wordt een onkruidronde uitgevoerd in de gemeente Altena. Zon en af en toe een regenbui. De meest ideale omstandigheden voor het groeien van onkruid op straat.

De gemeente Altena huurt aannemers in om het onkruid op verhardingen te beheersen. Zij doen dit door de goten te vegen met een machine. Naast borstelmachines gebruiken de aannemers ook elektrische handmaaiers. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dat is beter voor het milieu. Wel groeit daardoor het onkruid sneller terug.

Het straatvegen en de onkruidbeheersing op verhardingen is opnieuw aanbesteed. Vanaf 1 juli zijn twee nieuwe aannemers, Verheij uit Sliedrecht en Van de Bijl en Heierman uit Opheusden, werkzaam in de gemeente Altena. De kernen binnen de gemeente zijn tussen deze twee aannemers verdeeld. Het op orde houden van de buitenruimte vraagt inspanning van de buitendienst en aannemers. Maar ook u als inwoner kunt hieraan bijdragen. Bijvoorbeeld door zo nu en dan de stoep en het parkeervak voor uw deur aan te vegen. Op een schoon wegdek groeit namelijk minder onkruid. De nieuwe aannemers kennen het gebied nog niet zo goed. De gemeente Altena vraagt uw begrip bij de opstart. Is in uw dorp een stuk vergeten? Meld het dan bij de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl