Dussense DJ ‘Tit’ moet met muziek ineens van straat

Foto: Redactie
4 augustus 2020, 15:05
Verlopen

DUSSEN - De gemeente Altena is in overleg met de bekende straatmuzikant Dirk Rijken in Dussen. Een BOA van de gemeente verzocht de straatmuzikant eerder zijn plaatjes in te pakken.

Gedreven door een passie voor muziek draait hij graag, voornamelijk oude hits van vroeger op vinyl, om het winkelende publiek te vermaken. Het probleem? Wie het weet mag het zeggen. De ambtenaar van de gemeente Altena was onverbiddelijk, inpakken en wegwezen.

Een woordvoerder van de gemeente Altena laat weten: “De BOA heeft meneer Rijken verzocht om te stoppen met het draaien van platen op basis van de APV (art. 4.6). Daar staat in dat het niet is toegestaan om in de openbare ruimte geluidoverlast te veroorzaken.” (Het is verboden buiten een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer of van het Besluit op een zodanige wijze toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben of handelingen te verrichten dat voor een omwonende of voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt).

“Veel inwoners van Dussen vinden de muziek gezellig, maar er zijn er ook die de muziek ervaren als (geluids)overlast. Daarover zijn bij ons klachten binnen gekomen. Omdat de heer Rijken volgens de letter van de wet in overtreding is, heeft de BOA hem verzocht te stoppen.”

De gemeente Altena is in overleg met om te kijken of er een oplossing voor dit dilemma te vinden is. De eigenaar van Hotel-Restaurant De Koppelpaarden in Dussen heeft Dirk Rijken, ‘Tit’ in de volksmond, inmiddels uitgenodigd om zaterdag 8 augustus zijn plaatjes te komen draaien op het terras.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl