Merwedebrug wordt gekoeld

Foto: Archief
6 augustus 2020, 15:57
Verlopen

REGIO - Rijkswaterstaat is sinds 6 augustus in de middag gestart met het koelen van bruggen, waaronder de Merwedebrug in de A27 bij Gorinchem.

Het koelen gebeurt door water uit de Merwede op het brugdek te laten lopen middels slangen, waardoor het uitzetten van stalen brugdelen wordt beperkt. Door de hoge temperaturen zetten stalen brugonderdelen uit, waardoor bruggen niet meer goed open of dicht gaan.

Volgens Rijkswaterstaat levert het koelen nu nog geen vertraging op voor het verkeer, maar moet wel worden opgepast voor het water op het wegdek. Vorig jaar leidde hitte wel tot problemen oude Merwedebrug en leverde het koelen vertraging op, omdat een rijstrook van de brug werd afgesloten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl