Fractie PvdT vraagt aandacht voor rolstoelvriendelijkheid

Foto: Freeimages
13 augustus 2020, 17:45
Verlopen

WERKENDAM - Raadslid Pauline van den Tol heeft ondanks het zomerreces schriftelijke vragen gesteld over de toegankelijkheid van trottoirs door onder andere rolstoelgebruikers.

Uit de samenleving blijkt dat veel mindervalide mensen overlast ervaren met rollator, rolstoel of andere hulpmiddelen om het trottoir op te geraken en, als dat lukt, er weer af te komen. Er zijn met name klachten over gebrek aan afritten op de stoep aan de Sasdijk gelegen langs de Merwede in Werkendam.

Ook deze doelgroep wil graag, zeker ook met deze temperaturen, een luchtje scheppen aldus Pauline van den Tol. Een eerdere motie werd in 2019 ‘afgewimpeld met het de beantwoording dat er al aanpassingen waren gedaan’. Het bleek toen dat er vooral trapjes waren aangelegd en slechts één afrit met de opmerking dat er niet gegraven mag worden in dijken. Van den Tol stelt hier opnieuw vragen over aan het college.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl