Schippers voortaan zelf verantwoordelijk voor hulp

Foto: Archief
17 augustus 2020, 08:40
Verlopen

REGIO - Schippers die op de rivieren of in de Biesbosch hulp nodig hebben, zijn vanaf heden zelf verantwoordelijk voor het regelen van die hulp.

De Kustwacht zet dan niet meer elke noodoproep zomaar door naar de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, maar wil in geval van motorpech of een andere niet-levensbedreigende situatie ook werk gunnen aan commerciële bergers. Terwijl de redders van de KNRM bezig zijn een schipper met pech te helpen, komt er plots een commerciële boot aanvaren die hetzelfde werk wil doen. Die situatie wil minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat voortaan in de kiem smoren.

Zij legt de verantwoordelijkheid voor niet-acute pechhulp bij de schippers neer. Zij moeten zelf beslissen wie ze bellen in geval van motorpech of ander ongemak, waarbij geen levens op het spel staan. De vergelijking met de situatie op de weg kan gemaakt worden. Bij autopech, bel je een wegenwacht en niet het alarmnummer 112, aldus de kustwacht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl