Kermis in Giessen toch afgelast

Foto: Pixabay
19 augustus 2020, 16:28
Verlopen

GIESSEN - Na aanscherping van de coronamaatregelen heeft het bestuur van Stichting Jaarmarkt Giessen kennisgenomen dat de kermis in Giessen toch niet door kan gaan.

Enkele weken geleden was er grote blijdschap toen de organisatie bekendmaakte een vergunning te hebben ontvangen van de gemeente Altena om de kermis te mogen organiseren op 10, 11 en 12 september 2020. Wel onder strikte maatregelen zoals maximaal 250 bezoekers op het afgesloten terrein, een polsbandje, één in- en uitgang, voldoende desinfectiepunten en eenrichtingsverkeer.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft echter bekend gemaakt dat alle kermissen in de regio niet door mogen gaan. Dit geldt in ieder geval tot 1 november 2020. Arie Kant, voorzitter van Stichting Jaarmarkt Giessen, heeft met pijn in het hart van deze beslissing kennisgenomen: “Ontzettend jammer dat we in Giessen geen kermis mogen organiseren, maar de gezondheid staat voorop.” Andere jaarlijkse activiteiten zoals de jaarmarkt, hardlopen, wielrennen en de feesttent waren al eerder afgelast.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl