International Booker Prize voor Marieke Lucas Rijneveld

Foto: Pexels.com
27 augustus 2020, 20:25
Verlopen

NIEUWENDIJK - De geboren Nieuwendijkse schrijfster Marieke Lucas Rijneveld heeft woensdagavond 26 augustus als eerste Nederlandse schrijver ooit de prestigieuze International Booker Prize gewonnen.

Rijneveld viel in de prijzen met het boek The Discomfort of Evening; de Engelse vertaling van het boek De avond is ongemak. Aan de prijs is een geldbedrag van 50.000 pond verbonden, dat ze moet delen met vertaalster Michelle Hutchison. Rijneveld werd 29 jaar geleden geboren in Nieuwendijk en is tegenwoordig woonachtig in Utrecht.

De avond is ongemak is een roman over een gezin dat te maken krijg met sterfte van één van de kinderen en is gebaseerd op een gebeurtenis van Rijneveld op drie jarige leeftijd: de twaalfjarige broer van Marieke Lucas Rijneveld verongelukte op weg naar school toen hij onder een bus terechtkwam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl