Aanleg rotonde op ‘horrorkruising’ gereed

Foto: Redactie
30 augustus 2020, 18:43
Verlopen

ANDEL/GIESSEN - Met de aanleg van een rotonde op de kruising met de N322 ter hoogte van de oversteek van de Hoge Maasdijk in Andel naar de Maasdijk in Giessen is een einde gekomen aan een van gevaarlijkste kruisingen in Altena.

Om overlast te beperken, werd er vanuit de gemeente Altena aangehaakt bij werkzaamheden die Rijkswaterstaat uit moest voeren aan de Wilhelminasluis bij Andel. Ook werd onderhoud gepleegd aan onder meer de beschermlaag op de wegdekken van de sluis. Het zogenaamde horror-kruispunt stond al veel langer ter discussie. Roland van Vugt, wethouder in de gemeente Altena en inwoner van Andel, heeft zich samen met het CDA lange tijd sterk gemaakt in zowel de provincie als de gemeente voor de aanleg van een rotonde.

Om de aanleg te bespoedigen is afgeweken van het gebruikelijke aanbestedingsbeleid. De aanleg werd gegund aan de lokale ondernemer Zijlstra Infra uit Giessen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl