Open Monumentendag in Kasteel Dussen

Foto: Jan van Daalen
8 september 2020, 06:22
Verlopen

DUSSEN - ‘Leermonument’ is het thema van de Open Monumentendag 2020 en kasteel Dussen kan gelukkig de poort weer open zetten voor publiek, zodat jong en oud dit prachtige monument kan bezoeken en beter leren kennen.

Op zondag 13 september van 11.00 uur tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom, de entree is gratis. Wel wordt iedereen gevraagd zich te houden aan de coronaregels. Bezoekers wandelen op eigen gelegenheid door het kasteel en ervaren zo de rijke historie. Dat kan tot helemaal op zolder. Tekst en uitleg is door het hele kasteel te vinden en uiteraard zijn ook de gidsen en vrijwilligers ‘in huis’ voor extra informatie. Ondertussen klinkt er muziek van Bertan van der Veer op gitaar en Eibe Gerhartl achter de vleugel.

Muziek is ook de opmaat voor de presentatie van het nieuwe culturele programma, wat -met de nodige ‘corona’-aanpassingen- toch is gelukt. Zo worden de meeste voorstellingen twee keer uitgevoerd: om 17.00 en om 20.00 uur en vindt de indeling van de zaal plaats op basis van reservering via: www.kasteel-dussen.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl