Vertraging nieuwbouw De Regenboog

Foto: Archief
24 september 2020, 19:29
Verlopen

NIEUWENDIJK - De nieuwbouw van basisschool De Regenboog in Nieuwendijk gaat waarschijnlijk vertraging oplopen.

Het plan is om de leerlingen tijdens de nieuwbouw deels onder te brengen in het oude gebouw en deels in tijdelijk units. In deze variant blijven acht lokalen beschikbaar tijdens de bouw en dienen voor vier lokalen units gehuurd te worden. Dit is volgens het college de goedkoopste variant. De keuze voor deze variant betekent wel dat de nieuwe school zo’n tien meter moet worden opgeschoven. Dit vraagt volgens het college echter om nader ruimtelijk onderzoek en aanpassing van het ontwerpbestemmingsplan. De geplande start van de bouw schuift daarmee enkele maanden op.

De kosten blijven in dit geval binnen het beschikbare budget van 175.000 euro, Een andere mogelijkheid is dat voor alle schoolactiviteiten units worden gehuurd. Voor een periode van één jaar kost dat 325.000 euro. Voor de zomer stemde de gemeenteraad al in met een extra krediet voor de nieuwbouw van De Regenboog in Nieuwendijk. Toen liet oud-wethouder Peter van der Ven al weten dat de kosten voor een tijdelijk onderkomen waarschijnlijk hoger zouden zijn dan het beschikbare budget.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl