Aanpak problemen brandkranen

Foto: Pexels.com
30 september 2020, 17:59
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena en Brabant Water zijn druk bezig om de problemen met de brandkranen in de gemeente op te lossen.

Voor 1 maart 2021 moeten alle gebreken op het gebied van zichtbaarheid, bedienbaarheid en bereikbaarheid van de brandkranen hersteld zijn. Ook moeten dan nieuwe afspraken gemaakt zijn over controles van de brandkranen. De gemeente Altena heeft daarvoor een aanbesteding gedaan en hoopt binnenkort de opdracht daadwerkelijk te kunnen verlenen.

Altena heeft in juni al een inspectie gedaan naar de 277 brandkranen. Daaruit kwam naar voren dat van zeventien brandkranen de locatiegegevens niet kloppen en 50 brandkranen zijn niet gevonden. Na eerdere vragen van CDA en VVD bleek ook dat er onduidelijkheid was over wie nou verantwoordelijk is voor het onderhoud van de brandkranen in Altena. De aanleg van 24 nieuwe brandputten in Altena wordt naar verwachting dit najaar afgerond.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl