Willem van Oranje College zet zich in tegen zwerfafval

Foto: Facebook Willem van Oranje College
2 oktober 2020, 17:54
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg zet zich in tegen zwerfafval. De leerlingen kregen de opdracht om een opvallende afvalbak te ontwerpen die uitnodigt tot gebruik, hufterproof is en lang meegaat.

De ontworpen afvalbak is ook daadwerkelijk gemaakt. Leerlingen Metaalbewerking maakte de blikvanger in de vorm van een bloem. Wethouder Roland van Vugt nam afgelopen donderdag deze bijzondere afvalbak in gebruik. Verschillende bedrijven uit de regio hebben meegeholpen bij de realisatie.

Deze blikvanger wordt geplaatst langs de zogenaamde ‘snoeproute’ op de hoek van de Wijksestraat en de Groeneweg tussen Wijk en Aalburg en Veen. Door jongeren te betrekken bij oplossingen tegen zwerfafval wil de gemeente Altena hen meer bewust maken van het afvalprobleem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl