Altena praat over accommodatiebeleid

Foto: Pexels.com
7 oktober 2020, 20:42
Verlopen

ALTENA - De gemeenteraad van de gemeente Altena sprak dinsdagavond in een opiniërende vergadering over het gelijktrekken van het gemeentelijk accommodatiebeleid.

In het raadsvoorstel van het college worden uitgangspunten genoemd over onder meer het gelijktrekken van tarieven en het beheer van binnensportaccommodaties. Daarnaast worden voorstellen genoemd voor het beleid voor buitensportaccommodaties. Wat het college betreft blijft de gemeente eigenaar van die accommodaties. Het bleek ook uit de vergadering dat het gemeentelijk accommodatiebeleid een gevoelig onderwerp is.

CDA, AltenaLokaal en Partij van den Tol willen dat verenigingen die door het nieuwe beleid hogere kosten gaan maken, worden gecompenseerd. Christenunie, SGP en VVD willen dat hier met enige nuance naar wordt gekeken. Wethouder Shah Sheikkariem gaf aan dat wat hem betreft het beleid duurzaam moet zijn en tien jaar vooruitkijken en de raad zijn kaders meegeeft. Aanstaande dinsdag neemt de raad een besluit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl