Tientallen zieke of dode bomen worden gekapt

Foto: Archief
11 oktober 2020, 11:27
Verlopen

ALTENA - In Altena gaat vanaf komende week de zaag in tientallen zieke of dode bomen. Voor iedere gekapte boom komen nieuwe exemplaren terug.

De meeste bomen gaan tegen de vlakte aan de Buitenkade in Nieuwendijk en de Anjerstraat in Almkerk. In Nieuwendijk gaat het om 19 bomen met de watermerkziekte. In Almkerk zijn 16 lijsterbessen in ‘verminderde conditie’ of al dood. Om ongelukken door afbrekende takken te voorkomen, moeten de bomen weg. Het gaat in totaal om 82 bomen.

Sommige bomen zijn niet ziek, maar moeten weg omdat hun wortels de weg kapot drukken of omdat mensen last hebben van de pluisjes die ze verspreiden. Dat is het geval bij twee populieren aan de Kennedylaan in Andel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl