Corona teststraat Giessen zorgde voor verkeersproblemen

Foto: Redactie
12 oktober 2020, 20:14
Verlopen

GIESSEN - Op maandag 12 oktober werd de eerste commerciële corona teststraat in de regio geopend door Nutrilab op het terrein van transportbedrijf van der Stelt in Giessen met vastlopend verkeer op het industrieterrein tot gevolg.

De teststraat opende om 8.00 uur met lange rijen wachtende auto’s tot gevolg en daarmee ook een probleem voor omliggende bedrijven. Vrachtwagens op het terrein zelf en ook bij omliggende transportondernemers ondervonden hinder van de grote toeloop van mensen die zich lieten testen op het COVID-19 virus. Jaco van der Stelt: “Het oplossen van logistieke uitdagingen is ons dagelijks werk en dus hebben we samen met Nutrilab direct actie ondernomen. Snel hebben we een extra deel van ons terrein ingericht om de wachtende mensen ruimte te bieden en omliggende ondernemers niet te belasten. Nutrilab zal voorzien in verkeersregelaars als dat nodig blijkt.”

Alle betrokken partijen van de huidige commerciële inrichting van de teststraat zijn in gesprek met de GGD om de testcapaciteit te vergroten en waar mogelijk deze ook in te richten als ‘GGD teststraat’. Burgemeester Lichtenberg van de gemeente Altena hoopt dat dit ook tot stand kan komen. De resultaten worden reeds al gedeeld met de GGD.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl