Herstel brug Jannezand opnieuw vertraagd

Foto: Redactie
28 oktober 2020, 22:21
Verlopen

HANK - De brug Jannezand is al jaren in verval en verdient herstel. Na meerdere jaren van protesten leek renovatie nabij. Opnieuw is dit uitgesteld en er lijkt een integriteitsprobleem aan ten grondslag te liggen.

Hoe kan het dat deze iconische brug nog steeds niet is gerenoveerd? Begin dit jaar gaf de gemeente aan de ‘Stichting Ontwikkeling gemeente Altena’ opdracht om de monumentale ophaalbrug in de polder Jannezand te Hank te renoveren. Het college laat weten meer tijd nodig te hebben omdat de adviseur van de stichting, Adviesbureau Boogaarts uit Dussen, brieven heeft gestuurd aan de gemeenteraad en het college.

Het college is niet zeker van het goed doorlopen van de procedure en heeft meer tijd nodig om een zorgvuldige afweging te maken. In een brief van de stichting (StOA) aan adviseur Boogaarts laat men weten de samenwerking te beëindigen. Boogaarts stelt dat deze ontbinding een financieel gevolg heeft en dat deze door contractbepaling, middels een boeteclausule, door de stichting doorgezet zal worden aan de gemeente Altena.

Boogaarts (tevens bestuurslid van ChristenUnie Altena red.) betwist de gedane stellingen van de stichting aan zijn adres als adviseur en stelt op alle fronten inhoudelijk gehandeld te hebben middels een ingezonden brief. In deze brief stelt Boogaarts ook dat de StOA niet nodig is om het project vorm te geven. Daarmee wenst hij zich namens het adviesbureau te verschonen van ‘alle schadelijke stemmingmakerij en bejegeningen’ aan het adviesbureau en zich nog steeds te wensen focussen op het herstel en correct afleveren van een volledig gerestaureerde brug.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl