Slagwerkcursus voor volwassenen bij KNS

Foto: Martine in ‘t Veld
2 november 2020, 16:47
Verlopen

WOUDRICHEM - Altijd al eens gedroomd van leren drummen, maar nog nooit van gekomen? Vanwege corona veel thuis, maar toch graag iets nieuws willen proberen? Of gewoon zin om slagwerk te leren spelen? Dit is je kans!

Speciaal voor volwassenen organiseert Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd groepslessen slagwerk. De zeer ervaren slagwerkdocent Peter Bansberg is voor dit bijzondere project de samenwerking met Kunst Na Strijd aangegaan. Peter is geen onbekende van de vereniging en is in het Land van Altena actief met zijn slagwerklessen. Dit project is echter nieuw voor hem en een hele leuke uitdaging: “Volwassenen lesgeven is leuk, maar vergt andere kwaliteiten van je als docent. Daarmee heb ik in het verleden al de nodige ervaring opgedaan. Dit project in deze vorm opzetten samen met KNS vind ik een leuke nieuwe uitdaging en ben er dan ook zeer enthousiast over!”

Tijdens de lessen is er vooral aandacht voor drummen. Iedere leerling krijgt een trommel en een setje stokken mee naar huis om te kunnen studeren thuis. Maar er zal ook aandacht zijn voor ander slagwerkinstrumentarium. Slagwerker zijn bij een harmonieorkest houdt namelijk nog veel meer in dan alleen drummen. Voorbeelden van slagwerkinstrumenten bij een harmonieorkest zijn onder andere grote trom, pauken en melodisch slagwerk, maar ook kleine slagwerkinstrumenten zoals triangel, beatring of tamboerijn.

De cursus wordt georganiseerd door KNS, maar pas na de cursus beslis je of je lid wilt worden van de vereniging. De bijdrage voor de 8 groepslessen is €50,00. Er is een minimum groepsgrootte om de cursus te laten doorgaan. Maximaal zal de groep uit 10 personen bestaan. Zo krijgt iedere slagwerker voldoende persoonlijke aandacht tijdens de les en kunnen ook de Corona maatregelen goed worden gehandhaafd. De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur in ’t Rondeel te Woudrichem. De eerste les start op 28 november. Daarna is er wekelijks een les. De cursus wordt afgesloten op 23 januari.

Wilt u zich aanmelden voor dit bijzondere project? Stuurt u dan een mail naar info@kunstnastrijd.nl. Voor informatie neemt u contact op met de voorzitter van Kunst Na Strijd: Martine in ’t Veld: 06-27173277.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl