Elektrische deelauto in Woudrichem nu ook bij ‘t Rond

Foto: Redactie
18 november 2020, 20:08
Verlopen

WOUDRICHEM - Samen Slim Rijden Woudrichem heeft sinds kort ook een elektrische deelauto bij ’t Rond. Doordat er nu niet alleen een deelauto in de vesting staat, zijn de deelauto’s voor veel meer mensen in Woudrichem makkelijk bereikbaar.

De lokale kartrekkers willen zo meer gebruikers werven, zodat bij voldoende belangstelling het initiatief uitgebreid kan worden met een 3e en eventueel een 4e deelauto. Altena Nieuwe Energie en Gemeente Altena ondersteunen het deelauto initiatief.Er zijn behoorlijk veel 2e auto’s in Woudrichem. Deze auto’s staan een groot gedeelte van de week stil en ook een stilstaande auto kost veel geld. Door de beschikbare deelauto’s is er nu een serieus alternatief beschikbaar, waardoor een 2e eigen auto voor sommige inwoners van Woudrichem overbodig is geworden. Deelauto gebruikers besparen gemiddeld €150,- tot €200,- per maand als ze hun eigen auto verkopen en gebruik gaan maken van een deelauto. Je hebt geen vaste kosten zoals wegenbelasting, verzekering en onderhoud, maar betaalt alleen abonnementskosten en bij gebruik van de deelauto.

Minder CO2-uitstoot

Daarnaast zorgen deelauto’s voor minder autokilometers en minder CO2-uitstoot. Iedere deelauto vervangt 5-7 auto’s op straat, dus als er genoeg deelnemers zijn dan ontstaat er weer wat meer ruimte op straat. Kortom, de deelauto draagt bij aan een prettige woon- en leefomgeving.

Hoe werkt het?

Een van de lokale kartrekkers is altijd bereid om nieuwe gebruikers op weg te helpen. Het aanmelden gaat heel eenvoudig via de website. Na aanmelding download je een app en vervolgens kun je de BMW i3 of de Nissan Leaf reserveren, openen en sluiten via de app. In verband met Corona zijn de auto’s uitgerust met een hygiënekit. Voor en na gebruik van de auto maken de gebruikers het stuur en andere oppervlakken schoon zodat het gebruik van de deelauto veilig is.

Introductieaanbod van de gemeente: 10 uur en 250 km gratis

De eerste 30 huishoudens die een abonnement afsluiten om de elektrische deelauto te gebruiken, ontvangen 10 uur en 250 kilometer gratis gebruik van de deelauto, ter waarde van € 75,-. Hiermee wil de gemeente mensen stimuleren een deelauto te gebruiken.

Meer informatie en aanmelden

Mocht je meer informatie willen ontvangen, dan kun je contact opnemen met Bart Verkade, 06-11511040. Meer informatie, het aanmelden voor een proefrit of inschrijven kan via: www.woudrichem.samenslimrijden.nl . Een aantal inwoners zijn ambassadeur voor Samen Slim Rijden Woudrichem. Als je het leuk vindt om als ambassadeur mee te denken met het uitbreiden van het initiatief dan ben je uiteraard ook van harte welkom om contact met ons op te nemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl