Sluiting dreigt voor Visserijmuseum Woudrichem

Foto: Redactie
22 november 2020, 17:47
Verlopen

WOUDRICHEM - Het visserijmuseum is hard getroffen door de coronacrisis en het wegvallen van de belangrijkste huurder van de benedenverdieping. Sluiting van het museum lijkt onvermijdelijk.

De stichting is eigenaar van het historische pand en exploiteert het museum op de bovenverdieping. Op de begane grond bevindt zich een horecagelegenheid welke geldt als belangrijkste bron van inkomsten. 95 procent van de inkomsten komen uit de verhuur, door het beëindigen van de huurovereenkomst staat het museum het water aan de lippen.

Ook is het museum zwaar getroffen door de coronacrisis. Alle activiteiten van cultuurhistorische waarde heeft men moeten cancelen. Inkomsten zijn er niet meer door noodzakelijke sluiting, evenementen gaan niet door, schoolprojecten zijn onmogelijk en nieuwe exposities zijn niet te organiseren. Sluiting van het museum is daarmee haast niet meer te voorkomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl