Confetti Opruim Estafette in Woudrichem

Foto: Pixabay
5 december 2020, 18:53
Verlopen

WOUDRICHEM - Het klinkt feestelijk en gezellig, maar het is een actie om juist de resten weg te halen van een feestje dat in maart gehouden is.

Jos Korthout van de ‘Vrienden van het Woerkumse Strandje’ roept vrijwilligers op om mee te helpen om de plastic goud-, zilver-, rood- en groenkleurige frutsels op te ruimen op zaterdag 19 december vanaf 11.00 uur. Ze liggen in het gras rondom het kanon op de Maaspunt in Woudrichem. Het kanon is gemakkelijk te vinden, een paar meter achter het beeldje van ‘De Zalmvisser’ op de Rijkswal, bovenop de Stadsmuur van de vesting Woudrichem. Een deel van die confetti is over de wal heen gewaaid en naar beneden gevallen. Het ligt dus ook onderaan de stadsmuur, langs de oever van de Afgedamde Maas. De confetti ligt tussen het gras en is grotendeels bedekt geraakt door afgevallen bladeren.

Vanwege het coronavirus kan er niet met een gezellige ploeg worden gewerkt. Je kunt je opgeven via j.a.m.korthout@planet.nl. Als er genoeg mensen meedoen, kan het plastic weggewerkt worden. Zo wordt voorkomen dat het plastic in de grond verdwijnt. Ook is het een wens dat er nooit meer een plastic confetti kanon wordt afgeschoten in de open lucht. De Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Altena verbiedt dit ook.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl