Team Schoon-Stam wint digitale finale

8 december 2020, 14:37

WERKENDAM - Misschien staat de dertiende en waarschijnlijk laatste finale voor beachvolleybalteam Raïsa Schoon en Katja Stam van het beachvolleybalseizoen 2020 wel symbool voor het door Corona beheerste seizoen.

Na de twaalf finales van evenzoveel toernooien op het zand bereikt te hebben, wilden de Nederlands Kampioenen natuurlijk ook de dertiende finale winnen. Een bijzondere finale, want dit toernooi werd digitaal gespeeld, onder de naam Fantasy Beach Open. De strijd ging tussen de top 8 van Nederlandse beachvolleybalteams, waarbij in de voorronden telkens het team met de meeste stemmen de volgende ronde wisten te behalen. Een mooi en bijzonder gegeven, omdat niet de speelsters, maar de fans de uitslag van de wedstrijd konden bepalen. Fans die bij de echte toernooien natuurlijk ook een grote rol spelen bij de successen van hun team.

In dit toernooi lieten de meiden zien over een grote schare fans te beschikken, en dat leverde telkens een overwinning op. Ook de finale werd gewonnen, waardoor de toppers niet alleen op het zand, maar ook digitaal kampioen zijn. Dankzij hun fans kan er € 250,00 overgemaakt worden op het door Raïsa en Katja gekozen goede doel: het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dankzij dit fonds kunnen kinderen uit gezinnen die dit anders niet kunnen betalen toch sporten of meedoen aan culturele activiteiten.