Belactie gemeenteraad: ‘Hoe gaat het met u in coronatijd?’

Foto: Archief
9 december 2020, 19:32
Verlopen

ALTENA - De gemeenteraad van Altena houdt tussen 12 en 20 december een belactie. Raads- en burgerleden bellen dan elk met een aantal inwoners met eigenlijk maar één vraag: ‘Hoe gaat het met u in coronatijd?’.

Zij willen graag van mensen uit Altena horen wat hun ervaringen zijn. Daarvoor bellen zij met inwoners uit verschillende kernen met verschillende achtergronden. Bijvoorbeeld met mensen werkzaam in de zorg, het onderwijs, met een eigen onderneming of die actief zijn als vrijwilliger of mantelzorger.

“Het gaat vooral om het luisteren”, aldus raadslid Philip den Haan. “Wij hebben helaas niet dé oplossing, maar willen weten hoe het met onze inwoners gaat. Zo krijgen we een beeld van de impact van de crisis in Altena.” Samen met collega-raadsleden Pim Bouman en Kees de Waal nam hij het initiatief voor de belactie. Kees de Waal: “De coronacrisis raakt ons allemaal. De een zwaar, de ander minder, een ander ziet misschien juist kansen.” Pim Bouman vult aan: “De ervaringen van inwoners helpen het gemeentebestuur om op de langere termijn in te kunnen spelen op de nieuwe situatie.”

Naast gesprekken met inwoners, gaat de raad ook in gesprek met burgemeester en wethouders. In een extra Altenaronde op woensdag 16 december geeft elk van hen een korte presentatie over de gevolgen van corona per portefeuille. De uitkomsten van de gesprekken met inwoners en college neemt de raad begin volgend jaar mee in een debat over de impact van corona in Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl