Van der Stelt Logistics ontvangt ‘Lean and Green Star’

Foto: Van der Stelt
20 december 2020, 14:53
Verlopen

GIESSEN - Met de ontvangst van de eerste 'Lean and Green Star' zet Van der Stelt Logistics uit Giessen een volgende stap in de verduurzaming van de transportonderneming en daarmee de reductie van de uitstoot van CO2.

Duurzaam en verantwoord ondernemen staat bij het reeds 60 jaar bestaande familiebedrijf hoog in het vaandel. Met de officiële overhandiging van de eerder behaalde ster is een volgende stap gezet in de verduurzaming van de totale transportketen. Directeur Jaco van der Stelt: “Wij richten ons naast diverse modaliteiten op hoogwaardig en kwalitatief containervervoer door Europa. Op vele fronten richten wij ons op het verlagen van de belasting op het milieu die dit met zich meebrengt. Het is vrij uniek voor een containervervoerder om een dergelijke beloning te ontvangen, we plaatsen ons daarmee in de top 10 van transportondernemingen op dit vlak.”

“Binnen onze organisatie streven wij er continue naar om ons transportbedrijf duurzamer te maken. Dit doen wij niet alleen om kosten te besparen, maar ook om de milieubelasting te reduceren, onze klanten weten dit te waarderen.” Met het implementeren van bijvoorbeeld een rijstijl assistent, frequente controles op bandenspanning, cursussen voor chauffeurs, inzet van LZV’s en Ecocombi’s en een adequate planning is een reductie van 27,7% per vervoerde eenheid reeds bereikt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl