Ondanks noodverordening toch voertuigbrand en aanhoudingen

Foto: Redactie
28 december 2020, 20:28
Verlopen

VEEN - Op maandag 28 december omstreeks 19.00 uur is de brandweer opnieuw opgeroepen voor een voertuigbrand op de kruising met de Witboomstraat in Veen. Handhaving op de noodverordening is ongeminderd van toepassing.

De politiehelikopter is ook deze avond weer ingezet. De toegangswegen naar het dorp Veen zijn afgezet en de politie controleert al het verkeer. Waar nodig vindt ook controle op lading in de voertuigen plaats, conform de afgegeven noodverordening.

Ondanks een eerdere oproep van burgemeester Lichtenberg, samen met politie, brandweer en de Veiligheidsregio en de daarop volgende noodverordening, ging op maandag 28 december weer een auto in vlammen op. “Dit was te verwachten”, laat een omstander weten. “Op zondagavond gebeurde er niets, het dorp is gelovig en respecteert de zondagsrust. Het verbaast me niets dat er nu op maandag opnieuw brand gesticht is.”

Een 19-jarige man uit Andel en een 28-jarige man uit Wijk en Aalburg zijn maandagavond aangehouden, omdat zij de noodverordening in Veen overtraden. Uit onderzoek op het bureau bleek dat beide mannen toch een reden hadden om in het gebied te zijn. Ze zijn direct in vrijheid gesteld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl