Nog steeds grote stijging aantal corona besmettingen

Foto: Archief: Redactie
29 december 2020, 18:56
Verlopen

ALTENA - Afgelopen week is het aantal geregistreerde mensen met het Covid-19 virus in Altena weer fors gestegen met 426 gevallen.

Vermoedelijk is het werkelijke aantal hoger omdat er tijdens de Kerstdagen minder is getest en ook nog steeds niet iedereen met klachten zich laat testen. De stijging aan het begin van deze week is iets minder hoog. Wel is er een stijging zichtbaar in het aantal sterfgevallen en het aantal ziekenhuisopnamen.

In vergelijking met andere gemeenten in de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is de stijging op dinsdag 29 december op de gemeente Loon op Zand na in Altena het hoogst. Over de afgelopen 5 weken is een afvlakking van het aantal besmette personen zichtbaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl